5 Tips voor de notaris website Keer de zaak eens om

5 Tips voor de notaris website Keer de zaak eens om

Home » 5 Tips voor de notaris website Keer de zaak eens om

Notarissen en communicatie met hun markt, het wil nog steeds niet erg vlotten. Sommige kantoren hebben het licht gezien, maar zoveel andere nog niet. Ik geef vijf tips om uw markt beter te benaderen. Ik spits het toe op de website, maar het gaat om een totale andere benadering van uw markt. De belangrijkste achterliggende gedachte: stel niet langer de juridische handeling/akte centraal, maar de oplossing en de cliënt.

5 Tips

5 Tips

  • Tip 1 Probleem Centraal Zet het probleem centraal en niet de akte. U krijgt kinderen, wat moet u regelen? Daarvandaan gaat u praten met de cliënten. U bent een probleemoplosser. Welk gereedschap u gebruikt is voor de klant niet van belang. Soms hanteert u een akte, soms een formuliertje op rechtspraak.nl of een overeenkomst. Dat zal de cliënt niet belangrijk vinden. Die wil zekerheid.
  • Tip 2 Geen juridische indeling Gebruik geen termen als erfrecht, ondernemingsrecht. Ik zie nog zoveel websites met een dergelijke indeling. Plaats geen ellelange (meer dan 400 woorden is op het web al lang) juridische documenten. U werkt aan oplossingen voor Leven, Ondernemen, Wonen. Hoe die juridisch worden geclassificeerd maakt de klant niet uit.rechtsgebieden
  • Tip 3 Stop met juridisch en archaïsch taalgebruik Ik citeer een notariële website voor consumenten: “hetgeen uw erfgenamen verkrijgen”. Dat zijn geen teksten voor een website. Dat zou moeten zijn: “wat uw erfgenamen erven”.
  • Tip 4 Keer de website om U begint met de cliënt, zijn probleem of onzekerheid en u eindigt met uzelf voor te stellen. De historie, de voorgangers in de praktijk, het soort pand waarin u zit, die informatie is voor de meeste van uw toekomstige klanten niet relevant.
  • Tip 5 Stop met Openingstijden Het is niet meer dan deze tijd dat u op de site zet dat u tussen de middag dicht bent. Uw kantoor is gewoon altijd bereikbaar. U kunt nog toevoegen: Afspraak kunnen ook in het weekend of de avond. Als het nodig is komen we ook bij u thuis of op de zaak.

Voorbeelden en verder

Wilt u een site zien van een notaris die het heel aardig heeft aangepakt? Kijk dan eens bij op de site bij DNA notaris of bij Lingewaard notarissen. Ik houd me aanbevolen voor meer tips, ik voeg ze direct toe aan mijn blog.
Een keer verder praten? Ik geef u graag advies over de manier waarop u juridische diensten op een nieuwe manier naar de markt brengt. Neemt u contact met mij op?