10 spelregels

Home » Over ons » 10 spelregels

De Algemene Voorwaarden in Algemeen Begrijpelijk Nederlands

Er zijn 10 spelregels in het zakelijke verkeer tussen jou en Justitia Omnibus B.V. (JO).

 1. Justitia Omnibus beheert websites waarop Justitia Omnibus juridische documenten en andere juridische hulpmiddelen (verder genoemd: documenten) aanbiedt. Die documenten kun je tegen betaling zelf gebruiken. Dat gebruik en de gevolgen daarvan blijven jouw eigen verantwoordelijkheid. JO is dan ook niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen. Wij raden je aan om bij twijfel advies aan een jurist te vragen.
 2. JO heeft grote zorg besteed aan het opstellen van de documenten Dat heeft veel geld en moeite gekost. Je mag die documenten dan ook niet zomaar gaan verspreiden. Het auteursrecht blijft bij JO. Je mag de documenten dus alleen toepassen voor jouw eigen gebruik als particulier of als zakelijke gebruiker. Als je ze wilt gebruiken om anderen te adviseren dan kan dat ook, maar niet door de documenten door te verkopen. Wil je dat wel,
  dan hebben we daar goede (technische) mogelijkheden voor. Neem even contact met ons op.
 3. JO doet er alles aan om de documenten duidelijk te omschrijven en te categoriseren. Daardoor ben je in staat om het juiste document te kiezen. Ben je toch ontevreden over het aangeschafte document dan krijgt je het geld terug. Je moet daar binnen zeven dagen na de aanschaf om vragen. Je kunt dat doen met een mailtje of je kan even met ons bellen en uitleggen waarom het document niet aan jouw verwachting voldeed.
 4. JO stuurt digitale facturen.
 5. Als je een jaarabonnement hebt afgesloten, dan loopt dat van 1 januari t/m 31 december. Wil je het abonnement opzeggen dan moet dat gebeuren voor 1 december van het lopende jaar. Je kunt dat doen door een e-mail te sturen.
 6. JO slaat jouw zakelijke of persoonlijke gegevens op in combinatie met jouw bestelinformatie omdat die nodig zijn voor de boekhouding. Wij slaan meer gegevens op en gebruiken die om in de toekomst zaken met je te kunnen doen. JO maakt gebruik van cookies die tijdens jouw bezoek informatie opslaan op jouw computer. Er is een registratie bij het College Bescherming Persoonsgegevens onder nummer: m1515748.
 7. De prijzen die wij hanteren zijn laag, dat past bij onze filosofie: recht voor allen. Onze aansprakelijkheid kan dan ook in geen enkel geval hoger zijn dan € 2.000,– per geval.
 8. Technische storingen zoals in het betaalsysteem van de banken, stroomstoringen en dergelijke, vallen niet binnen het risico van JO. JO is dan ook niet aansprakelijk voor schade die hier het gevolg van is.
 9. Als JO met jou als gebruiker een conflict krijgt waar de rechter aan te pas moet komen, dan gebeurt dat bij de Rechtbank in Amsterdam. JO zal er alles aan doen om het zover niet te laten komen en het vóór die tijd onderling met je eens te worden. Je moet JO daar dan wel de gelegenheid voor geven.
 10. Door het vakje aan te vinken dat je deze spelregels hebt gelezen, geef je aan dat je met deze regels akkoord gaat. Je hebt ook de gelegenheid om de voor consumenten verplichte juridische variant van deze spelregels te bekijken en eventueel te downloaden.