Vreemd kapitaal doet groeien

Vreemd kapitaal doet groeien

Home » Vreemd kapitaal doet groeien

Advocatenkantoor op de beurs: Explosieve Groei

Vijf jaar geleden ging voor het eerst een advocatenkantoor naar de beurs. Hoog tijd om eens te zien wat een dergelijke innovatieve stap heeft gedaan. Wat is er met het kapitaal gedaan?

Slater & Gordon Slater & Gordonwas in 2007 het eerste advocatenkantoor ter wereld met een beursnotering. Na 140 jaar kreeg het Australische kantoor een notering in Sydney. Sinds 2012 is het kantoor ook actief op de Engelse markt. In januari 2012 werd in de UK Russell Jones & Walke overgenomen. In 2013 ging het nog sneller met overnames van Fentons in oktober , het letselschadeteam van Taylor Vinters in augustus en Goodmans in september.

Groeicijfers

Slater & Gordon heeft zich gespecialiseerd in letselschadeclaims in de ruimste zin van het woord. Ook alle andere particuliere zaken worden aangenomen. In Australië is het momenteel het grootste kantoor voor particulieren. Sinds 2007 is de omzet van Slater & Gordon in Australië gestegen met 170%. Het aantal vestigingen is gegroeid van 7 naar 67 in Australië. De omzetgroei in 2012 was in de UK 10%. Met de recente overnames zal de groei in 2013 veel hoger uitpakken.

TV reclame

In oktober maakte het kantoor bekend een reclamecampagne te starten in de UK met een budget van 1 miljoen pond. Er werd een serie filmpjes gemaakt.

De UK markt voor dienstverlening aan particulieren staat sterk onder druk. Kleine kantoren moeten opboksen tegen de grote partijen die beschikken over zeer forse marketingbudgetten. Naast Slater & Gordon is er ook het samenwerkingsverband van Quality Solicitors. Zij zijn een campagne gestart om het negatieve beeld van advocaten weg te nemen onder het motto: love your lawyer.

Een goed achtergrondartikel met afweging van de verschillende vormen van kapitaalverschaffing voor groei verscheen in The Lawyer.

Conclusie

Ook in Nederland zou volgens mij de markt voor de advocatuur opengesteld moeten worden. Onder voorwaarden zou ook hier extern kapitaal in advocatenkantoren geïnvesteerd moeten kunnen worden. De consument zou hiermee zeker gediend zijn. Kijk eens naar de beloftes van het QS netwerk: gratis kennismaken, zaterdags open, begrijpelijke taal en nog dezelfde dag antwoord.